Yeşim Koçak, Tiyatro Boyalı Kuş'un "Melek" oyununun başrolünde.


Tiyatro Boyalı Kuş'tan "Melek"

“Feminist tiyatro” çizgisinde oyunlar sahneleyen Tiyatro Boyalı Kuş, en son August Strindberg'in “Matmazel Julie” adlı eserini geçen yıl sahnelemişti. Farklı bir bakış açısıyla kadın düşmanı olarak bilinen August Strindberg'in adına yaraşır bir Matmazel Julie izlemiştik.

Tiyatro Boyalı Kuş bu sezon “Melek”le perde açtı. Rüstem Ertuğ Altınay’ın yazdığı, Jale Karabekir’in yönettiği Melek, Afife Jale ya da Cahide Sonku kadar bilinmeyen Melek Kobra’nın hastanedeki son günlerini aktarıyor izleyiciye. Melek Kobra verem tedavisi gördüğü hastane odasında eşi Ferdi Tayfur’la olan münasebetleri, ince hastalığının nüksetmesi, oyuncu olma hezeyanları içerisinde izleyici ile ince ince söyleşiyor.

Oyun tek kişilik tek perde Melek Kobra’yı Yeşim Koçak oynuyor. Minimalist tasarlanmış bir hastane odası beyaz bir yatakla tasarlanmış. Bu dekorda Yeşim Koçak 75 dakika boyunca düşmeyen bir tempoyla bize Melek’i anlatıyor, bilmeyenlere tanıştırıyor, bilip unutanlara da hafıza tazeletiyor.

Melek'le tanışmak ve Yeşim Koçak’ın fevkalade oyunculuğundan keyif almak istiyorsanız 1, 8, 15 Kasım tarihlerinde saat 20:30’da “Sahne Cihangir” de izleyebilirsiniz.
0212 245 21 09 / 0542 477 27 53